Ne koristite balzam za usne sa ovim sastojcima!!!

Ne koristite balzam za usne sa ovim sastojcima!!!

Iako bi balzami za usne u principu trebalo da budu hidratantni i hranjivi, neki rade i suprotno. Umesto da omekšavaju suve, ispucale usne, oni ih samo još više isušuju. I sve to „zahvalite“ sastojcima koje sadrže.

Iako vas čeka iskušenje sa balzamima u najfinijim pakovanjem u drogeriji, možda bi bilo bolje da odvojite malo vremena i pažljivo pogledate listu sastojaka.

A koje treba izbegavati što je više moguće?

1. Humektant

Dva sastojka koja bi uvek trebalo izbegavati kod balzama za usne su hijaluronska kiselina i glicerin, jer pogoršavaju suve usne. Ova dva sastojka izvlače vlagu iz kože, posebno u suvom okruženju, a zatim ova voda isparava. Ako vaš omiljeni balzam za usne sadrži ove hidratantne sastojke, onda osigurajte da sadrži i sastojke poput pčelinjeg voska i ulja. Ako ne, onda što pre nađite novog favorita.

2. Parfem je dodat

Važno je izbegavati proizvode za usne u koje su dodati mirisi jer mogu da iritiraju kožu. Mnogo je bolje odabrati balzam za usne koji sadrži lanolin ili pčelinji vosak koji može izlečiti suve usne.

3. Mentol

Mentol ostavlja hladan osećaj na usnama, što ga čini popularnim izborom za ljude koji imaju bolne, ispucane usne. Nažalost, ipak boli, a ne koristi. Mentol može izazvati iritaciju kože narušavajući kožnu barijeru kao i upalu. Na kraju, ovo može dodatno isušiti usne, stvarajući začarani krug, jer osećate da morate stalno nanositi balzam.

4. Salicilna kiselina

Salicilna kiselina je još jedan kontraintuitivni sastojak u balzamima za usne. Prevelika upotreba salicilne kiseline može izazvati iritaciju i još veću suvoću usana.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!