Zimska njega kože, ključni savjeti profesionalaca!!!

Zimska njega kože, ključni savjeti profesionalaca!!!

Tijekom hladnih zimskih mjeseci koža je posebno osjetljiva, stoga se o njoj treba dekvatno brinuti. Izložena niskim temperaturama, koža lica i tijela često postaje suha, gruba na dodir, a ponekad može čak i pucati.

Sigurni smo da ste barem jednom osjetili posljedice zime na svojoj koži, a sada to možete izbjeći.

Koristite nježne proizvode

Tijekom zimskim mjeseci preporuča se korištenje što nježnijih proizvoda za njegu kože. Izbjegavajte proizvode s jakim mirisom i velikom količinom alkohola kako ne bi još više isušili vašu kožu. Potražite šampone, sapune i hidratantne kreme koje imaju što laganiju formulu kako bi vaša koža tijela, ali i lica, ostala meka i nježna na dodir.

Izbjegavajte tuširanje vrućom vodom

Vrlo vruća voda ima dehidrirajući učinak na kožu te ju dodatno isušuje. Tuširajte se mlakom vodom koja je puno nježnija prema koži i neće štetno utjecati na nju. Također, nipošto nemojte preskakati nanošenje hidratantne kreme nakon tuširanja kako bi vaša koža ostala zdrava i njegovana.

Ostanite hidratizirani

Tijekom zimskih mjeseci iznimno je važno držati kožu hidratiziranom kako biste izbjegli iritacije i pucanje, stoga vam je hidratantna krema najbolji prijatelj! Nanosite ju što češće. Također, pijte što više vode kako bi cijelo vaše tijelo, a s njime i koža, bili savršeno hidratizirani i zdravi.
 

Koristite kremu za sunčanje

Korištenje kreme sa SPF faktorom obično povezujemo s ljetnim mjesecima, no zimi je jednako važno. Iako u zimskim mjesecima ima puno manje štetnih UV-zraka, one su i dalje dovoljno jake da oštete i ubrzaju starenje kože. Investirajte u kremu sa zaštitnim faktorom, ili u puder koji ima SPF faktor.
 

Koristite pilinge

Piling je važan korak na koji često zaboravljamo. On odstranjuje suhe stanice kože i omogućava joj da lakše upije vlagu hidratantne kreme. Također ubrzava cirkulaciju što je izuzetno dobro za kožu. Svakako uvrstite piling u svoju tjednu rutinu. Pilinge možete kupiti u raznim drogerijama ili ih napraviti sami od šećera ili kave.
 
malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!