Med, cimet i klinčić: Tri maske za mladolik izgled kože lica...

Med, cimet i klinčić: Tri maske za mladolik izgled kože lica...

Cimet ima antiseptička svojstva pa čisti pore i bakterije, klinčić smanjuje crvenilo, a med hidratizira...

Ova tri sastojka odličan su izbor za prirodne maske koje istovremeno čiste kožu i vraćaju joj mladolik izgled. Cimet ima antiseptička svojstva pa čisti pore i bakterije, klinčić smanjuje crvenilo, a med hidratizira.

Maska od meda, cimeta i klinčića:::

 Sastojci: 2 kašičice meda, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica klinčića

Priprema: Sve sastojke stavite u posudu i dobro pomiješajte tako da se povežu. Dobivenu smjesu nanesite na čisto lice i ostavite da djeluje prije nego isperete mlakom vodom. Prilikom ispiranja masku čistite kružnim pokretima kako biste uklonili nečistoću iz pora.

Maska od cimeta za glatku kožu:::

Sastojci: 1/4 šoljice bijelog šećera, 1 kašičica maslinovog ulja, 1 kašičica cimeta, 1 kašičica đumbira

Priprema: Pomiješajte sve navedene sastojke pa dobivenu smjesu utrljajte u kožu kružnim pokretima i ostavite da djeluje 10-15 minuta. Nakon tog isperite mlakom vodom i kožu nahranite hidratantnom kremom. Šećer i cimet će djelovati poput pilinga, a maslinovo ulje će umiriti kožu i nahraniti je.

Maska od meda za čišćenje pora i mrlja:::

Sastojci: 2 kašičice meda i 1/2 kašičice soka od limuna

Priprema: Pomiješajte sastojke u smjesu, nanesite na lice i ostavite da djeluje 20 do 30 minuta prije nego što je isperete. Sok od limuna očistit će kožu i posvijetliti depigmentacijske mrlje, a med će je nahraniti i pomoći da što duže zadrži vlagu.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!