Ove stvari MORATE IMATI u dnevnom boravku svoga doma

Ove stvari MORATE IMATI u dnevnom boravku svoga doma

Dnevni boravak je u svakom domu najprometnija prostorija, no velika garnitura i televizor nisu jedini detalji koji su vam neophodni u njemu. Ukoliko želite da vaša dnevna soba zaista zablista, slijedite ovih sedam savjeta.

Upadljiv naslonjač

Možda nova fotelja nije na vašoj listi prioriteta za kupnju namještaja, ali činjenica je da će ona najprije „podići“ izgled cjelokupnog prostora, i to uz minimalna ulaganja. Upadljive fotelje neobičnog oblika i dizajna mogu se uklopiti u gotovo svaki dnevni boravak, bez obzira na ostale boje i stil namještaja.

Ukrasni jastuci

Na prvi pogled ne čine se bitnim elementom dnevnog boravka, no osim što vrlo učinkovito, jeftino i efektno mogu prekriti stari kauč, te osvježiti cijelu prostoriju.

Uočljiv tepih

Slično kao i s jastucima, pomoću tepiha u svoj dom unosite sloj teksture, boje i dezena. A s obzirom na to da se, barem u većini prostorija, nalazi u sredini, neizbježno postaje središnji ukrasni predmet.

Uokvirene slike

„Goli“ zidovi jednostavno izgledaju tužno. Pokazuju kako ste se, ili tek uselili u dom, ili vam jednostavno nije stalo do prostora u kojem živite. Naravno, vješanje slika koje uključuje bušenje rupa, stavljanje čavlića i poravnavanje čini se kao nepotrebna gnjavaža, no ukoliko želite da vaš dom zaista izgleda kao topli dom, tada su slike „must have“.

Uspomene i predmeti koji imaju „svoju priču“

Običan prostor postaje dom tek kada u njega unesete osobne stvari koje vam nešto znače ili kriju neku priču iz prošlosti. Pojedini antikviteti, vaza ili pak komad bakinog namještaja mogu napraviti veliku promjenu, a pored toga, uvijek je zanimljivo ispričati gostima pokoju anegdotu o nekom detalju iz vašeg doma.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!