NOVOGODIŠNJE UKRAŠAVANJE DOMA!!!

NOVOGODIŠNJE UKRAŠAVANJE DOMA!!!

Kako smo već zakoračili u praznični mesec red je i da se posvetimo malo temi novogodišnjeg ukrašavanja doma. Ovaj period i samo kićenje kuće izaziva veliku radost, ne samo kod dece, već i kod odraslih, u čemu naravno nema ništa loše.

Praznična atmosfera u domu učiniće da se osećate lepo i svakog dana izazivaće u vama nestrpljivo iščekivanje Nove godine. Sve što vam je potrebno za ovu avanturu kićenja doma, jeste malo ukrasa i puno kreativnosti i dobre energije.

Novogodišnja jelka

Bez jelke ne može da prođe nijedna Nova godina, zato ukoliko već niste pripremite za svoj dom jednu jelku. Iako su prirodne jelke iz rasadnika mnogo lepše, ipak se odlučite za veštačku kako ne biste uništavali drvo, a i manje ćete imati posla oko čišćenja jer neće biti sitnih iglica svuda po kući. Naš predlog je da jelku okitite u jednu ili dve boje, najlepše kombinacije jesu crvena i zlatna i plava i srebrna. Jelku možete kititi klasičnim ukrasima ili je jednostavno ukrasiti širokim trakama i mašnama, u zavisnosti od vašeg ukusa. Bilo da izaberete klasičnu zelenu jelku ili modernu belu, nećete pogrešiti.

Dekoracija prozora

Nakon ukrašavanja jelke prelazimo na prozore! Oslobodite svoju maštu i uz pomoć spreja za prozore našarajte šta god želite. Veoma lepo će izgledati lampice obmotane oko garnišne na prozoru ili ih jednostavno dekorišite kao na slici, uz pomoć kugli različitih veličina koje su nanizane na kanap ili ukrasne tračice. Šaranje prozora biće veoma zanimljivo deci, stoga i njih uključite.

Novogodišnji aranžmani za stolove

Za mali sto u dnevnom boravku možete veoma lako napraviti ukrasni aranžman. Sve što vam je potrebno jeste jedna veštačka grana. Na dasku ili u drvenu činiju postavite granu, namestite je tako da odgovara obliku u koji ste je stavili. Potom je ukrasite trakom, kuglama i dodajte jednu ili više sveća. Dok veliki sto ukrasite uz pomoć sličnog ukrasnog aranžmana i salveta i stolnjaka u istoj boji. Dodajte neku šišarku po stoli, malo grančica jelke i sjaja i vaš sto za goste je spreman.

Dekoracija ulaznih vrata

Neozaobilazni korak tokom dekorisanja doma jeste i ukrašavanje ulaznih vrata. Novogodišnji venčić možete napraviti same, veoma lako. A ukoliko vas mrzi da pravite ukrase za ulazna vrata, u toku novogodišnjih praznika ih možete kupiti skoro na svakoj ulici u centru grada. 

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!