IDEJE KOJE ĆE PROZORE U VAŠEM DOMU, UČINITI POSEBNIM

IDEJE KOJE ĆE PROZORE U VAŠEM DOMU, UČINITI POSEBNIM

Prozori mogu promeniti izgled čitave prostorije u domu, zbog toga je bitno da im prilikom dekoracije posvetite veliku pažnju. Ukoliko niste ljubitelj zavesa i želite da svetlo neometano ulazi u vaš dom, "prazni" prozori mogu izgledati veoma jednolično i dosadno.

Osvežite izgled uz pomoć biljaka:

Ukoliko na svom prozoru ne želite zavese, već su vam dovoljne roletne, onda je odličan način da ih oplemenite nekom zanimljivom kućnom biljkom. Svetlost će pogodovati i vama ali i kućnim biljkama koje vape za sunčevim zracima. Od zavisnosti od vašeg ukusa izaberite i biljku, možete ih kombinovati na osnovu veličine, boje ili namene.

Zanimljive zavese i draperije:

 Oni kojima zavese ne smetaju, mogu mnogo lakše dekorisati svoje prozore uz pomoć zavesa i draperija. Iako kod nas nisu toliko popularne, draperije mogu u velikoj meri uticati na izgled prozora ali i same prostorije. Ukoliko želite da svoje prozore oplemenite na ovaj način treba da znate sledeća pravila: Ukoliko imate zavesu koja je jednobojna i na sebi nema nikakvih dezena i detalja, onda izaberite draperije upečatljive boje i ukrasa, i obrnuto. Draperije, ali i zavese, možete stilizovati raznim mašnama i šnalama, specijalno izrađenim za ove namene. Vaši prozori, kao i cela dnevna soba će izgledati mogo luksuznije ako pored zavese dodate debele draperije.
 
Neka vam prozor posluži kao polica:
 
Ukoliko ispod prozora imate više mesta i viška prostora usled širokog zida ili dodatno postavljene daske, taj prostor možete iskoristiti tako čto ćete ga pretvoriti u policu na koju ćete okačiti knjige, rokovnike ili neke ukrase. Veoma će lepo izgledati i ukoliko taj deo dekorišete svećama, mirisnim štapićima ili ramovima za slike. Ukoliko vam je u nekoj od soba prozor veoma nizak, možete iskoristiti to i ispod njega dodati nekoliko jastučića ili tabure i na taj način napraviti sebi idealno mesto za opuštanje, čitanje knjige ili odmor.
 
malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!