Kako da na proleće, samo uz pomoć ruža, oplemenite svoje dvorište???

Kako da na proleće, samo uz pomoć ruža, oplemenite svoje dvorište???

Gajiti cvijeće nije jednostavan posao. Oni koji se bave hortikulturom mnogo u to ulažu, ne samo finansijski, već vremena, ljubavi i pažnje, kako bi sve i uvijek uspjelo.

Ako istinski želite da vam neko cvijeće uspe, da u vašem dvorištu ono cvjeta najljepše, da ne uvene, onda morate prije svega da volite i zaista želite tome da se posvetite.

Ukoliko pokušavate da u svom dvorištu gajite cvijeće zbog drugih ili isključivo zbog dekora, vjerovatno nećete uspjeti da mu se posvetite koliko je potrebno i dobijete maksimum

koji ono može da vam pruži.

Kada je riječ o ružama, one mogu zaista da učine posebnim vaše dvorište, ali samo ako se i vi posebno odnosite prema njima.

Ako imate stazu, obavezno zasadite ruže stablašice!!!

I dok su kreativne ideje uvijek usmerene ka ružama penjačicma i puzavicama, ruže stablašice su jednostavnije, ali to nikako ne znači da su one monotone ili da će biti manje lijepe i interesantne u vašem dvorištu. Ukoliko imate stazu u dvorištu, bilo da je kraća ili duža, bilo da je široka ili uska, možete da zasadite ruže stablašice. Naravno, važno je da ta staza vodi negdje i da oko nje postoji mogućnost da se zasade ruže. Ipak, ne morate da se ograničavate samo na stazu. Možete i u uglovima vašeg dvorišta, pored ograde da zasadite ruže stablašice, koje i na tom mjestu mogu da djeluju lijepo, pogotovo ukoliko vam se ograda ne dopada baš, pa želite da je uljepšate. Ružama ćete čak i lijepu ogradu uljepšati, u to nemojte nikada da sumnjate.

Za potpuni ugođaj izaberite ruže puzavice!!!

Ruže puzavice ili ruže penjačice su odličan izbor da u potpunosti promijenite svoje dvorište i izgled vaše kuće. Prije svega, ruže puzavice su dobre zato što praktično mogu da uljepšaju bilo koji objekat u vašem dvorištu, zid ili kapiju. Gdje god da ih stavite vidjećete da će to biti promena koju će svi, ali aposlutno svi primijetiti. Naravno, o ružama penjačicama morate lijepo da se brinete i da ih posebno usmjeravate tamo gdje želite da one rastu, da se dalje razvijaju. I opet ponavljamo, što im se više posvetite, to će vaše ruže biti bujnije i ljepše, trajaće duže i jednostavno će sijati. Ruže puzavice zaista daju neku posebnu čar i zbog toga bi svako ko voli cvijeće trebalo da ih ima u svom dvorištu.

Kamuflaža neuglednih objekata ili djelova u vašem dvorištu!!!

Da, cvijećem možete zakamuflirati sve. Ukoliko vam se, na primjer, ne dopada vaša ulazna kapija i želite neku promenu, onda vam savjetujemo da se obavezno raspitate malo više o ružama puzavicama, odnosno ružama penjačicama. Dakle, sve što treba da uradite jeste da ih prvo zasadite tu pored kapije, a onda da ih usmjerite da rastu oko i iznad kapije. Vaša kapija će izgledati potpuno drugačije, kao ulazak u raj, u neko božanstveno i predivno mjesto. Ruže zaista čine da naše dvorište izgleda potpuno drugačije, a da se samim tim i mi osjećamo mnogo bolje.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!