Prijatelji pa ljubavnici - takve veze češće opstaju od drugih!

Prijatelji pa ljubavnici - takve veze češće opstaju od drugih!

Ponekad se prijateljstva pretvaraju u romantične veze, a to može da se završi jako dobro. To tvrdi stručnjak za veze i kolumnistkinja Ejpril Masini koja je proučavala taj fenomen.

Kao prijatelji, međusobno ćete se upoznati na drugačiji način, što može da vam pomogne u stvaranju jedinstvene perspektive.

- Kad ste prijatelji i odlučite da počnete da se viđate na drugačiji način, imali ste priliku da se poznajete na potpuno drugačiji način nego što biste imali kad biste se upoznali na internetu ili na zabavi - ističe Masini.

Dodaje kako će to dati drugačiju perspektivu o partneru - već ćete biti upoznati s njihovim životom. Često znate kakav je njihov svakodnevni život, posao, porodica i interesi.

- Ne morate da ulažete mnogo u vezu s nekim koga ste upoznali pre, ali pitajte se jesu li oni stvarno oni koji kažu da jesu - naglašava Masini.

Osim toga, izbegavate neprijatnosti poput upoznavanja partnera s vašim bližnjima.

- Ne morate da ih upoznate s prijateljima i porodicom, što je često stresno. To je zato što je vaš prijatelj neko koga vaši ostali prijatelji znaju, a vi znate njegove - ističe Masini.

Ako jedno od vas ili oboje imate decu, verovatno ste ih već upoznali. To može situaciju da učini znatno manje napetom i stresnom za sve.

- Upoznavanje dece jedna je od najvećih prepreka, a ovako će to biti manje dramatično za njih - dodala je.

Jedan od benefita je i taj da znate kako će se on ili ona ponašati u različitim okolnostima, uključujući i teške.

- Kada počnete da se viđate s nekim, možda ćete se zapitati šta će pomisliti o vama. Ovako znate - kaže Masini.

Upoznavanje nekoga može da bude i zabavan proces, ali ako ste već prijatelji, možete da ubrzate postupak. Preskočite neka od tipičnih pitanja i počnite da učite jedno o drugom na dubljem nivou.

- Ne morate da provedete tri, šest ili 12 meseci upoznavajući ih - objašnjava Masini. 

Dodaje i kako ste već imali vremena za izgradnju poverenja, što je veliki temelj za svaku zdravu vezu. Zbog toga, takve veze i duže opstaju, tvrdi kolumnistkinja.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!