,Ne žurite, uživajte u svemu, zato što brzo prođe'

,Ne žurite, uživajte u svemu, zato što brzo prođe'

'Pre nego što se snađete, podignućete pogled i videti da kraj vas sedi mladi čovek', Niki je poručila svim majkama u žurbi.

Mamu Niki Freti Vilson su, tokom svakodnevne kupovine u lokalnoj trgovini, preplavile emocije. Šta se tačno dogodilo, sažela je u tekst koji je objavila na Fejbuku i oduševila svet. Naime, njena objava je postala viralna i dosad je podeljena više od 30 hiljada puta. 

Niki je šetajući među policama uočila mlade mame sa decom koje se užurbano kreću i pokušavaju što pre da obave ono zbog čega su došle.

"Skoro svi kupci u radnjama su mlade mame. Mnoge imaju dvoje ili više dece. Mališani pokušavaju da iskoče iz korpe, žele ranije da otvore slatkiše ili da se vrate na deo sa igračkama, postavljaju raznorazna pitanja, a mama gleda u prazno i klima glavom", opisala je Niki prizor koji je zatekla. 

I ona sama je bila jedna od tih mama.

"Pogledala sam u svoju korpu. Bila je prazna. Ne doslovno, ali u njoj nije bilo deteta koje pokušava da izađe i proliva po sebi sok od jabuke. Nije bilo sićušne ručice koju bih držala, ni malog tela o koje se spotakneš, koje stoti put padne. U mojoj korpi nema pelena ni vlažnih maramica. Zbog moje prazne korpe zabolelo me srce", dodala je.

Preplavljena emocijama promatrala je druge majke. Želela je da im kaže da uživaju, jer vreme brzo prolazi, ali nije.

"Te reči ne znače ništa kad si usred žurbe s malom decom. Ne znače ništa kada se tvoji dani vrte oko obroka i spavanja. Te reči ne znače ništa kada želiš da razgovaraš sa nekim odraslim, a ne možeš da dovršiš ni misao, a kamoli rečenicu. Ne znače ništa sve dok se jednoga dana ne nađeš slučajno sama u prodavnici, nakon što si ostavila dete u školi, nadajući se da je zapamtilo jednačinu. I onda pogledaš oko sebe, u sve te mlade mame, i prisetiš se koliko si jako želela slobodu. Sada tu slobodu imaš, a ona je, iskreno, prilično samotna, čak i u dobrim danima. Zato, mame mališana, uživajte u svemu zato što sve prođe. A ne shvataš koliko toga brzo prolazi, zato što uvek sve ide i menja se. Pre nego što se snađete, podignućete pogled i videti da kraj vas sedi mladi čovek. Nemojte to propustiti, jer ne postoji način da zadržite ovo što sada imate", zaključila je objavu kojom je rasplakala mame širom sveta i time im dala jednu drugačiju perspektivu.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!