Zagrejte ih ili zamrznite: Genijalni saveti koji pomažu, kad su vam cipele malo tesne!

Zagrejte ih ili zamrznite: Genijalni saveti koji pomažu, kad su vam cipele malo tesne!

Naručili ste cipele putem interneta i niste imali priliku da ih isprobate? U ovakvim situacijama, posebno ako se naručena veličina razlikuje u nekoliko milimetara, dobro je znati šta možete da uradite kako ne biste morali da ih vraćate.

Nije dobro nositi uske cipele, bez obzira na to koliko vam se sviđa taj model koji gledate mesecima. Sada kad ste ih napokon kupili, nosili biste ih po svaku cenu? Nemojte! Nošenje uskih cipela može da pouzrokuje probleme s cirkulacijom, bolne grčeve, žuljeve i ostale neprijatne posledice.

Ako ipak još ivek ne želite da se odreknete novih cipelica, pokušajte da "spasite stvar" ovim trikovima.

Imajte na umu da cipela, ako vam je kratka, ne može da se izduži, ali ako je uska, to već može da se reši.

Navucite na noge debele čarape i obujte cipele. Uzmite fen za kosu i tridesetak sekundi zagrevajte cipele na srednjoj jačini, ako imate takvu opciju.

Fen pomerajte kako biste sprečili pregrevanje i kako biste obuhvatili celu površinu cipele. Budite posebno oprezni ako ovo radite s cipelama od antilopa i koristite zaštitni sprej za takvu vrstu materijala.

Kako zagrevate cipelu, tako će ona početi da se širi i tako će vam obuća biti prijatnija za nošenje.

Drugi način koji možete da isprobate jeste da uzmete vrećice za zamrzavanje (deblje) ili zip-vrećice i da ih napunite vodom tako da ostane vazduha pri vrhu.

Vrećicu dobro zatvorite, proverite da nigde ne pušta i ugurajte je u cipele tako da uđe napred. Cipele stavite u zamrzivač dok se voda ne zaledi. Nakon toga izvadite vrećice s ledom iz cipela i pustite 20 -ak minuta da se "opuste".

Ponavljajte postupak po potrebi.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!