SPREČITE OPADANJE KOSE TOKOM ZIME - SAVETI ZA BOLJU NEGU!!!

SPREČITE OPADANJE KOSE TOKOM ZIME - SAVETI ZA BOLJU NEGU!!!

Ako ste primetili da vam tokom zime kosa opada više nego inače, onda bi trebalo što pre da preduzmete bitne korake kako biste to sprečili. 

Verujemo da imate svoje omiljene proizvode koje ne biste ni za šta menjali, ali zima nas primora da kompletno promenimo negu i prilagodimo je novim pravilima. 

Ako se pitate kako da ocenite da li vam kosa previše opada tokom zime, to ćete morati da uradite odokativnom metodom. Sigurni smo da ćete to primetiti - vaše vlasi biće svuda po kući, pa čak i tamo gde ih najmanje očekujete. Opadanje kose tokom zime je normalna pojava, ali treba da vas zabrine ukoliko se opadanje kose nastavi tokom cele zime. 

Obogatite ishranu vitaminima

Ishrana bogata vitaminima pomoćiće vam da kosa manje opada tokom zime. Neka vaš jelovnik bude raznovrstan. Zimi je teže regulisati ishranu. Skloni smo tome da jedemo više slatkiša, da se manje krećemo i da spremamo masnija i teža jela. Jedite više voća i povrća i ne zaboravite da unosite dovoljno tečnosti. Ako vam ne prija količina vode koju unosite tokom leta, birajte čajeve bez šećera. Vitamini A, B, C i D mogu da pomognu kod oporavka kose. Zaustaviće opadanje, a pokrenuće rast kose. Vitamin A nalazi se u šargarepi, spanaću, kajsijama i tamnom voću. Vitamin B možete pronaći u orašastim plodovima, u jajima, u avokadu. Vitamin C se nalazi u povrću, u ananasu, narandžama, limunu. Vitamin D je takođe važan za rast kose, a nalazi se u ribi, pečurkama, mleku.

Promenite šampon za kosu

 Sigurno imate svoj omiljeni šampon koji vam savršeno odgovara. Možda ćete morati da ga odložite do sledećeg godišnjeg doba. Šampon može da utiče na opadanje kose, a vama je potrebno nešto za brži rast. Kako ne biste zapali u začarani krug, najbolje je da što pre promenite šampon. Birajte šampon koji u sebi ne sadrži parabene i sulfate. Mnogo hemije u šamponu neće učiniti ništa dobro za vašu kosu, posebno u zimskom periodu kada je ona osetljivija nego inače. 

Redovno koristite masku za kosu

Maske za kosu morate redovno da koristite, posebno u hladnim danima. Zimi je kosa osetljivija jer je unutra toplo i vazduh je suvlji, a kada izađete napolje - kosa doživi šok. Maska za kosu uspeće da spreči pucanje vlasi i da sačuva kosu od hladnoće. Možete sami da pravite domaće maske za kosu, a možete i da ih kupite u drogerijama. Koristite ih par puta nedeljno i uspećete da sačuvate vlasi od opadanja. 

Zaboravite na stres

Stres utiče na vaše zdravlje, ali još više utiče na lepotu! Opadanje kose usko je povezano sa stresom i zbog toga treba da pronađete načine da se relaksirate. Zbog stresa, rast kose može znatno da se uspori. Imajte to na umu kad god se iznervirate. 

Svedite stilizovanje kose na minimum

Volimo da stilizujemo kosu - da je peglamo, feniramo, uvijamo. U zimskom periodu, stilizovanje kose treba da se svede na minimum. Pokušajte da aparate koji rade po principu toplote koristite dva do tri puta mesečno. Ukoliko mislite da je to nemoguće u vašem slučaju, onda vam savetujemo da koristite dodatne prozvode koji će sačuvati kosu od oštećenja i opadanja. 

Možete sprečiti kosu da opada preko zime adekvatnom negom i zdravijom ishranom! Redovno je šišajte i ne budite grubi prema njoj. Pravilnom negom uspećete da je vratite u zdravo stanje. Moguće je da kosa blista i kada je temperatura ispod nule!

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!