Kako popraviti stanje noktiju posle leta???

Kako popraviti stanje noktiju posle leta???

Vruće vreme, ukusna hrana, puno mora ili bazena - zvuči kao odličan opis odmora.

Ali ono što je dobro za vaše telo u celini, može naneti ozbiljnu štetu noktima. Jake hemikalije poput hlora i soli, ultraljubičasto svetlo i mehanička oštećenja zbog vašeg aktivnog

načina života mogu lako vaš manikir dovesti u očajno stanje.

Izabrali smo nekoliko najboljih načina za popravljanje noktiju posle sjajnog leta.

Skratite dužinu

 Što su nokti duži, to su veće mogućnosti za lomljenje, zato pokušajte da se pridržavate kratkih noktiju tokom naredna dva meseca. A kako bi vaši nokti izgledali najimpresivnije, koristite kontinuirano lakove bez dezena, na primer, u neutralnim ili bojama običastog voća.

Sledite dijetu

 Jedan od najvažnijih faktora koji utiče na vaš kvalitet noktiju - koliko zdravih materija dobijate iz hrane. U toku leta malo ljudi uspe da ostane na dijeti, ali sada je vreme da se vratite na pravilnu ishranu. Vodite računa da u vašoj ishrani bude dovoljno zdravih masti, proteina i integralnih žitarica, kao i puno vode. Ne zaboravite na vitamin C koji podstiče proizvodnju kolagena, koji utiče i na zdravlje vaših noktiju.

Izbegavajte sve suvišno

 Sada je vašim noktima potrebna posebna nega, a ako je moguće, bolje je da uopšte ne koristite gel lakove. Barem neko vreme odustanite od bojenja i poliranja i kupite specijalne proizvode za negu, poput ulja za kutikule ili učvršćujućeg balzama. To će vam omogućiti da brzo vratite sjajnu površinu noktiju.

Hidriranje

 Čudno je da noktima treba vlaga, posebno u ekstremnim vremenskim uslovima na koje oni nisu navikli. Za nokte koristite gustu kremu za ruke i pokušajte da je nanosite nekoliko puta dnevno. Stavite je blizu umivaonika, kako ne biste zaboravili da je krema potrebna nakon svakog pranja.

Koristite SPF

 Nije samo vašoj koži potrebna krema za sunčanje. Nokti ostaju nezaštićeni od moćnog ultraljubičastog zračenja, što je izuzetno opasno za njihovo zdravlje. Naravno, nećete videti kako mogu izgoreti, ali je lako primetiti kako se mrlje mogu pojaviti na površini, a sama struktura postala krhka. Uporedo sa nanošenjem SPF-a u obliku kreme, vredno je odabrati lak za zaštitu od sunca koji će zadržati boju kao sjajnu.

Izaberite gel lakove

 Ako se ne slažete da ostanete bez manikira neko vreme, pokušajte da izaberete opciju koja će doneti manje štete, ali trajati duže. Morska voda i oštre hemikalije brzo uništavaju lak, pa dajte prednost gel laku. Traje mnogo duže od običnog laka, tako da ga ne morate ažurirati toliko često, što znači da ćete ponovo i ponovo isušiti već isušenu površinu.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!