Kako izabrati pravi nakit za venčanje???

Kako izabrati pravi nakit za venčanje???

Na venčanju svaka mlada želi da bude posebna, pa su detalji i raspoloženja, pre svega, ono po čemu se mlade razlikuju.

Upravo iz tog razloga, postoje sitnice koje mladinu lepotu mogu da istaknu, a njeno raspoloženje i samopouzdanje da podignu na viši nivo. Mladinu lepotu ističu venčanica i šminka, ali i nakit koji upotpunjuje njen izgled. 

Iz svega navedenog, možemo istaći da nakit igra veoma važnu ulogu u venčanju, i da predstavlja glavni aksesoar koji upotpunjuje izgled mlade koja tog dana treba da zaseni svojim izgledom. Međutim, bez obzira na to, ne treba preterivati prilikom izbora nakita za venčanje. Naime, u slučaju zatvorene venčanice, ili dugih rukava, ne treba imati ogrlicu ili narukvicu koje bi tada bile suvišne. Sa druge strane, kada su u pitanju burme i minđuše, njihov značaj je ogroman prilikom venčanja.

Značaj burme za venčanje:::

Mnogi smatraju da je izbor burme jednostavan, ali izabrati burmu za koju ćete uvek imati želju da je nosite, nije ni malo lak posao. Međutim, poznato je da većina muškaraca ne nosi burmu, i opravdanje nalaze u tome što ne vole da nose nakit. Međutim, to nije dovoljno ubedljivo opravdanje jer su burme nosili i Egipćani hiljadima godina pre Hrista. Muškarac nije manje muškarac ako nosi nakit jer je važno da je nakit usalgašen sa njegovim ukusom. One predstavljaju znak zajedničkog života koji treba da bude ispunjen ljubavlju. Upravo iz tog razloga, veoma je važno izabrati pravu burmu kako ne biste došli u iskušenje da je skinete. 

Mnogi smatraju da treba izabrati tradicionalni izgled burmi koji poseduju starinski izgled, koji poseduju jednostavne konture i oblike, koje su tanke ili deblje, šire ili uže. Mladenci često koriste i burme svojih roditelja ukoliko su burme dobili kao poklon. Klasične burme od belog zlata, srebra ili žutog zlata. Međutim, kao i sve, tako su i burme podložne trendovima i modi, pa su modifikovane, i iz tog razloga se pojavljuju u različitim oblicima, materijalima i stilovima. Danas se burme proizvode i od drugih materijala poput hirurškog čelika, titanijuma, kobalta, cirkonijuma, itd. Ovi metali su dosta čvršći, pa su otporniji na mehanička oštećenja, jer imaju veliku tvrdoću.

Značaj minđuša za venčanje:::

Pored burmi, izbor minđuša je veoma važan za venčanje. Kada su u pitanju venčanice, modni stručnjaci navode da je najbolje izabrati minđuše prema boji venčanice, frizure, kao i prema sopstvenoj liniji. Naime, ako je bela venčanica u pitanju, onda treba izabrati srebrne minđuše, ili od belog zlata. Sa druge strane, ako je u pitanju venčanica u šampanj boji, onda treba izabrati minđuše od zlata. Kada je u pitanju frizura, u slučaju da je kosa vezana ili podignuta u punđu, trebalo bi izabrati velike i upadljive minđuše od belog zlata. Sa druge strane, ako je kosa puštena, onda treba izabrati male minđuše. Kada su u pitanju mršave devojke, modni stručnjaci smatraju da treba izabrati veće minđuše, dok devojke krupnije građe treba da izaberu manje minđuše. 

Ukoliko ne možete da odaberete minđuše koje vam odgovaraju, svakako treba izabrati biserne minđuše ili biseri na nekim vrlo svedenim minđušama. 

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!