Dijamanti su večni, i ženama ih nikada nije dovoljno :-)

Dijamanti su večni, i ženama ih nikada nije dovoljno :-)

To je jedan od razloga zašto svaka žena, bez obzira kojoj klasi pripada, želi da poseduje makar jedan dijamant.

One dame koje nemaju ni jedan, neprestano žude za ovim draguljem, dok žene koje poseduju dijamantski nakit, smišljaju neprekidno kako da svoju kolekciju uvećaju - jer nikad nije dosta!

Muškarci svojim šarmom mogu žene “oboriti s nogu”, ali su dijamanti ti koji ih ostavljaju bez daha.

Dragulji koji su ukrašavali krune kraljeva i kraljica, bili su simbol moći, prosperiteta i visokog društvenog položaja. Verovalo se da poseduju magične moći. Danas ih međutim, uglavnom povezuju s ljubavlju, poverenjem i romantikom.

Verovatno da je već pri samoj pomisli na dijamante svima nama u kolektivnoj svesti usađena scena u kojoj jedna slavna glumica u filmu Gentlemen Prefer Blondes, peva “Diamonds are a Girl’s Best Friend.”

Zašto su dijamanti već vekovima najbolji prijatelji?

Kada žena nosi dijamant, ona zapravo nosi vezu sa drevnom istorijom, jer dug je put od pronađenog dijamanta u rudniku, pa do njegovog vrhunskog sjaja u nekom prstenu ili ručnom satu.

Više od svega, taj dijamant na njenom prstu, na vratu ili zglobu ruke je znak da je voljena, negovana, i dugo nakon što neka fatalna žena ode, dijamant koji je jednom nosila, zauvek ostaje da živi. Tako je dijamant i simbolika večnog života i besmrtnosti.

One dame koje nemaju ni jedan, neprestano žude za ovim draguljem, dok žene koje poseduju dijamantski nakit, smišljaju neprekidno kako da svoju kolekciju uvećaju - jer nikad nije dosta!

I stvarno, nema ničeg tako očaravajućeg od žene koja nosi krhki, ali blistav dijamant na prstu, oko vrata ili sat optočen zaslepljujućim sjajem ovog dragog kamenja. Polirani dijamant pokazuje jedinstvenu igru svetlosti, boja, sjaja, i svetlucanja što nijedan drugi kamen ne može.

Njihova blistavost ne stari, niti umire!

I dok trendovi dolaze i prolaze, sjaj dijamanta je nešto što će zauvek biti u modi. Dijamantski nakit sa sobom nosi i obećanje da će postati porodično nasleđe. Značaj ljubavi koju dijamanti predstavljaju i činjenica da su u dodiru sa našom kožom, znači da dijamanti prožimaju naša sećanja i predstavljaju fizičku vezu između generacija. Dijamantski nakit povezuje vašu porodičnu ljubavnu priču sa onom prethodnom, kao i onom koja će tek doći...

I zato „Zasijaj blistavo poput dijamanta“, ali ne bilo kog dijamanta. 

malisaveti

 

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!