Napravite više mesta u kuhinji - rešite se ovih nepotrebnih stvari!!!

Napravite više mesta u kuhinji - rešite se ovih nepotrebnih stvari!!!

Sigurno imate u kuhinji neke od ovih stvari – koje mirno možete da odložite u podrum ili na tavan, poklonite nekome ili čak bacite.

Tražite svoju omiljenu činijicu, a nikako da je pronađete u pretrpanom kuhinjskom ormariću? Fioka s priborom za jelo zapinje jer je puna do vrha? Nema više mesta za lonce, a nemoguća je misija pronaći odgovarajući poklopac pa imate osećaj da će vam sve pasti na glavu? Definitivno je vreme da napravite red…

Nepotrebne stvari

Kao i kod ormara s odećom, u kuhinji je svake dve godine potrebno "veliko spremanje". Sigurno ćete pronaći stvari koje ste koristili zadnji put pre koju godinu - ili nikada. I sigurno to više nećete ni koristiti (na primer, električni pekač, posudu za fondue, plastične slamke, slomljeni levak…).

Namirnice kojima je istekao rok trajanja

U kuhinji se sigurno sakrivaju tegle, konzerve ili pakovanja kojima je rok trajanja odavno prošao. Pogledajte u sve ormariće, fioke, na police i jednostavno bacite sve što ne valja.

Vredno posuđe

Imate neki set posuđa ili pribor za jelo koji ti vam je posebno lep ili je jako vredan i koristite ga jedino u posebnim prilikama? Onda treba da razmislite gde bi drugde mogli da ga odložite kako biste dobili više mesta u kuhinji. Ne mora sve biti odmah na dohvat ruke.

Stare plastične posude

Ako imate u frižideru plastične posude za spremanje hrane koje nemaju više odgovarajući poklopac ili su se deformisale u mašini za pranje sudova i mikrotalasnoj pećnici, bacite ih! Ako su polomljenje ili nepotpune, nema svrhe da ih čuvate.

Stare kuhinjske krpe

Ako su na krpama tvrdoglave mrlje koje ne nestaju nakon pranja, bacite ih! Krajnje je vreme da napravite mesta za nove stvari.

Varjače

Ruku na srce: koliko varjača imaš u fioci? A koliko ih svakodnevno koristite? Ako imate više od tri, obavezno se rešite koje.

Ekstra savet

Iskoristite svoje zidove! Ako vam je radna površna natrpana stvarima (na primer, začinima), stavite ih na zid. Posudice sa začinima će posebno lepo stati na malu policu (dubine 5 cm) koju lako pričvrstiš na zid.

malisaveti

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!