Čudesni kuhinjski pomagač!!!!

Čudesni kuhinjski pomagač!!!!

Čudesni kuhinjski pomagač osim za pakiranje sendviča ima i brojne druge primjene koje će vas iznenaditi i oduševiti! Ostat ćete zapanjeni kakve sve probleme rješava ovaj jeftini proizvod! A nema tko ga nema doma

Aluminijska folija nešto je što svi imamo kod kuće, ali osim za pakiranje namirnica ili sendviča ili, pak, prekrivanje pečenja u pećnici, rijetko je koristimo u druge svrhe.

Lakše glačanje

Svoju odjeću možete izglačati puno učinkovitije ovim jednostavnim trikom: stavite veći komad aluminijske folije na dasku za glačanje, a ispod komada odjeće koji glačate. Folija će reflektirati toplinu natrag kroz odjeću tako da praktički glačate s obje strane istodobno.

Riješite se statičkog elektriciteta

Ako koristite sušilicu rublja, umjesto maramica možete koristiti aluminijsku foliju. Od većeg komada folije napravite lopticu i stavite je zajedno s mokrim rubljem u sušilicu kako biste spriječili statičko prianjanje.

Vrt bez kukaca

Za ekološki prihvatljiviji način održavanja vašeg vrta od štetnika (i vaših biljaka bez kemikalija) narežite trakice folije i pomiješajte ih s malčem. Osim što drže nametnike i kukce podalje od vaših biljaka, trakice folije pospješuju rast zbog refleksije svjetlosti.

Naoštrite škare

Tupe škare možete naoštriti jednostavno rezanjem aluminijske folije. Radi se o sljedećem: veći komad folije presavinite nekoliko puta i počnite rezati. Što je više slojeva, to ćete bolje naoštriti škare. Režite trakice folije nekoliko minuta, a zatim testirajte oštrice. Ako ste zadovoljni oštrinom, oštrice prebrišite kuhinjskim ručnikom namočenim u toplu vodu kako biste odstranili ostatke aluminija.

Oribajte tave i staklene posude

Riječ je zapravo o “uradi sam” žici za ribanje. Napravite labavu lopticu od folije i koristite je za ribanje zagorenih ostataka hrane s tava, posuda za pečenje i staklenih posuda. Vodite računa o tome da ne primjenjujete ovu metodu na posuđu koje nije pogodno za ribanje žicom.

Zaštitite stvari prilikom bojenja

Bojanje stana je prava gnjavaža, a još je veća gnjavaža poslije čistiti mjesta koja su pokapana bojom. Tu ponovno stvar spašava aluminijska folija. Omotajte ju oko kvaka, slavina, ručkica elemenata i sličnih mjesta koja su “čudnog” oblika.

Očistite srebrne predmete

Plitku, ali široku posudu obložite aluminijskom folijom na koju ćete smjestiti srebrne predmete koje želite očistiti. Sve prelijte kipućom vodom te dodajte sodu bikarbonu. Pustite da malo odstoji i osušite krpom. Budite pažljivi - ako vam se sviđa šarm patine, ovim trikom taj će efekt nestati pa razmislite koje predmete zaista želite očistiti.

Izbjegnite ogrebotine pri pomicanju namještaja

Prilikom usisavanja morate pomaknuti veće komade namještaja kako biste dohvatili sve skrivene kuteve? Kako biste izbjegli oštećivanje poda povlačenjem teškog namještaja, stavite presavinuti komad folije ispod nogu kauča ili fotelje i lakše ćete ih pomaknuti bez stvaranja ružnih ogrebotina na podu.

Riješite se hrđe

Hrđavi metal lako ćete očistiti uz pomoć aluminijske folije i vode. Uzmite komad folije, umočite ga u vodu, počnite ribati i gledajte čaroliju.

malisaveti

 

 

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!