IDEALNE BILJKE ZA SVAKU PROSTORIJU U VAŠEM DOMU...

IDEALNE BILJKE ZA SVAKU PROSTORIJU U VAŠEM DOMU...

Kućne biljke su idealan način da oplemenite i ukrasite svoj dom i na taj način ga potpuno osvežite. Pored toga što veoma lepo izgledaju u domu one su i veoma korisne jer pročišćavaju vazduh, dok neke čak mogu doneti i novac u vaš dom.

Ukoliko ste ljubitelj kućnih biljaka verovatno znate koje vrste saksijskog bilja su najpogodnije za koju sobu...

Dnevna soba

Kada je odabir biljaka za dnevnu sobu u pitanju najbolje bi bilo da odaberete biljke koje imaju najveću moć prečišćavanja vazduha ali i one koje su dekorativne. Dnevna soba uvek je puna neprijatnog mirisa od cigareta ili kuvanja koji se  zadržava u zavesama i nameštaju, zbog toga će vašoj dnevnoj sobi najviše odgovarati biljka Sanseverija koja pored toga što će vam biti izuzetno korisna odlično i izgledati. Zbog svog specifičnog izgleda i mešavine boja ona će odlično oplemeniti svako ćošak ili policu u vašoj dnevnoj sobi. Odlikuju je duguljasti, čvrsti listovi po kojima se smenjuju zelena i žuta boja.

Spavaća soba

Biljka koja će najviše odgovarati spavaćoj sobi jeste Orhideja. Ova biljka nije velika stoga će se idealno uklopiti na vašem noćnom stočići ili radnom stolu a pored toga što će sobu učiniti vizuelno lepšom proizvešće i dosta kiseonika. Kako Orhideje imaju prelepe listove stih boja, odaberite onu boju koja će se slagati sa ostatkom vašeg nameštaja u sobi ili sa posteljinom. Ova boja je naš favorit.

Kupatilo

 Kada je odabir biljke za kupatilo u pitanju onda neka vaš izbor budu zanimljivi i mali Kaktus. Oni će veoma lepo izgledati na vašim policama u kupatilu, na lavabou ili ogledalu. Izaberite one koji imaju zanimljive oblike, boje ili čak one koji cvetaju. Kako biste vaše kupatilo još više oplemenili i dekorisali kaktuse stavite u male saksije ili čaše u koje ćete na vrh posuti kamenčiće. Glavna uloga biljaka u kupatilu jeste dekoracija, zbog toga nećete pogrešiti sa kaktusom ili čak Čuvarkućom, koja takođe lepo izgleda. 

Kuhinja

Kuhinja, kao i dnevna soba, puna je mirisa koji se zadržavaju u njoj, zbog toga će odlična biljka za ovu prostoriju biti Aloe vera koja je poznata kao odlična biljka za prečišćavanje vazduha. Ova biljka vam neće zauzeti mnogo mesta u kuhinji i neće vam smetati prilikom kuvanja. Možete je smestiti kod prozora, na policu ili čak radni sto, jer izgleda veoma lepo. Aloe vera je biljaka sa specifičnim zelenim listovima koji su šiljati na vrhu.

Hodnik

Odlična biljka za ovu prostoriju jeste Pilea, pre svega jer će veoma lepo izgledati i oplemeniti vaš hodnik, a pošto nije velika neće vam zauzeti ni mnogo prostora. Ova biljka se još naziva i biljka novca jer se veruje da privlači novac u kuću onome koji je gaji. Stoga, nije zgoreg da jednu imate u svom hodniku. Ovu biljku odlikuju zeleni okrugli listovi.

malisaveti

 

Sviđa ti se? Podeli sa prijateljima!